Welke provider zit op welk mobiele netwerk?

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

In Nederland tellen we meer dan 40 mobiele telefoon providers die verdeelt zijn over 3 (eigenlijk 4) netwerken. Lang niet elke provider biedt dezelfde kwaliteit aan. Het is daarom erg verstandig je te verdiepen bij welke provider jij je graag wilt aansluiten. Dus overweeg jij een sim only of een telefoonabonnement af te sluiten? Lees dan eerst even verder.

De mobiele netwerken

Zoals hierboven genoemd zijn er slechts 3 providers die over een eigen netwerk beschikken. Dit zijn Vodafone, T-Mobile en uiteraard KPN. Daarnaast heeft Tele2 recent een eigen 4G netwerk opgezet. De overige providers zijn verdeeld over deze netwerken en noemen we Mobile Virtual Network Operator (MVNO). Om hier een beter inzicht in te geven zal ik hieronder een overzicht geven per netwerk.

Vodafone netwerk

Onderstaande providers maken allen gebruik van het Vodafone netwerk:
Budgetphone
Dirk Mobiel
Hollandsnieuwe
Lycamobile
SOS Mobiel
Ziggo

T-Mobile Netwerk

Onderstaande providers maken gebruik van het T-Mobile netwerk:
88 Mobile
BEN
Choozze
Simpel
Stipte

KPN Netwerk

Op het KPN netwerk zitten wat meer providers. Hieronder de lijst:
AH Mobiel
Aldi Talk
Budgetsim
Dekatel Mobiel
Delta Mobiel
Fieber
HEMA Telefonie
Jumbo Mobiel
Kruidvat Mobiel
Lebara
Ortel Mobile
Robin Mobile
Simyo
Telfort
Youfone

Tele2 netwerk

Tot slot valt alleen Bliep op het Tele2 netwerk.

Houd er rekening mee dat er nog een paar zeer kleine en onbekende netwerken bestaan die niet op deze lijst staan. Wij hebben gekozen voor de bekendste providers van Nederland.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist

Hopelijk helpt dit artikel jou met het vinden van de juiste provider. Wat je echter nog niet wist is een groot voordeel van de netwerk providers. Stel je staat op een festival en je maakt gebruik van Telfort, dan zit je dus op het KPN netwerk. Nu is het zo dat klanten van KPN voorrang krijgen op het netwerk ten opzichte van mensen die bij een MVNO zitten. Het kan dus best zo zijn dat jij met je telefoon geen bereik hebt, maar iemand die naast je staat wel. Dit vorm echter alleen een probleem wanneer veel klanten gebruik maken van hetzelfde netwerk.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet een reactie achter te laten. Ik ben van plan meerdere blogs te schrijven, maar dan wel zolang jullie het leuk vinden!

Wat vind je van deze actie?

Laat een reactie achter

De beste gratis actie en aanbiedingen direct in je inbox!

Aanmelden
Probeer het, uitschrijven kan altijd  nog!
close-link

Exclusieve acties

...vind je in onze nieuwsbrief
AANMELDEN